Meille opetettiin valinnaista somistusta 2.jaksossa. Aihe kiinnosti minua, koska olin aiemmin lukion jälkeen hakenut mm. sisustussuunnittelijaksi, ja pidän kaikenlaisesta luovasta. Oletin, että nyt päästään tekemisen meininkiin, ja olin oikeassa. Opettaja piti meille muutamat kalvosulkeiset aiheesta ja sitten saimmekin tehtävän jakaantua kahdeksi pienemmäksi ryhmäksi. Toinen ryhmä sai sisustaa Nuorten Yrittäjien toimistotilan, toinen luovantilan. Itse päädyin luovantilan puolelle.

Tästä lähdettiin liikkeelle Luovan tilan kanssa...

Aivoriihi

Kiirettä piti.

Viittä vaille valmis!

Valmis "Luovuuden luola" käyttötarkoituksessaan.

Kalvosulkeisissa opimme myymälän visuaalisesta markkinoinnista, joka perustuu yrityksen liikeideaan ja tavoiteltuun mielikuvaan. Opimme tämän olevan osa näyteikkunoita, sisäänkäyntiä, tila- ja kalusteratkaisua, tuotteiden esillepanoa, valaistusta, hintaviestintää, värimaailmaa, henkilökuntaa, tuoksuja, musiikkia - oikeastaan kaikkea mahdollista mitä myymälässä näkee, kuulee ja haistaa!

Mieleeni jäi tunneista erityisesti se, kuinka myymälän näyteikkuna on 24 tuntia avoinna oleva mainostila, ryhmittelyssä tulisi käyttää enintään kolmea eri väriä, vasempia reuna on oikeaa kiinnostavampi ja kuinka optinen piste näyteikkunassa on katsojan silmän korkeudella. Sommittelu ja ryhmitys sekä valaistus tulivat tutuiksi.

Käytännössä emme sisustaneet näyteikkunoita kurssin aikana ollenkaan, mutta tiloja kuitenkin. Jouduimme itse ryhmissä pohtimaan, mitä asiakkaat (siis kaikki muutkin NY-kurssilaiset, kuin me) tiloilta toivoisivat värimaailman, käyttötarkoituksen, tilan käytön, valaistuksen ym. suhteen. Kävimme opettajan kanssa kangastukussa itse valitsemassa kankaat tyynyjen päällisiksi, verhoiksi ja tauluiksi. Kestävän kehityksen kannalla oleva koulumme painottaa aina kierrätystä, ja niin teimme nytkin. Vanhat ilmoitustaulut saivat uuden ilmeen, kun niihin laitettiin nitojaa apuna käyttäen uusi kangas päälle. Käytimme sohvissa koulun vanhoja patjoja ja tyynyjä. Yhden pöydän pinnan maalasimme uudestaan. Opimme mm. verhojen rypytystä ja nauroimme useaan kertaan, että onko puutarhurien ala nyt vaihtunut tyystin. Huoneiden valmistumisten jälkeen luokkamme on saanut paljon kehuja ja mainetta. Toinen tehtävä jakson lopussa liittyi koulun joulujuhlan juhlasalin ja edustan somistamiseen. Teemana oli lapsuuden joulu ja aikataulu oli todella kiireinen, mutta startti-ryhmän avulla saimme tilat ajoissa valmiiksi. En ollut varmasti kymmeneen vuoteen leikellyt lumihiutaleita, joita seinustoille tuli! Mutta hyvin meni.

Kurssiin kuului vielä 3.jaksolla joululoman jälkeen suoritettava TOP-jakso, jossa suoritetaan näyttöjä. Itse pääsin Plantagenille, miltä odotin paljon.