Somistuksen, tekstauksen ja piirtämisen työssäoppimis-jakson (4 ov) suoritin Plantagenilla joululoman jälkeen.

 

Plantagen on arkipäivisin avoinna kello 10 - 19. Puoli tuntia ennen ovien avaamista pidettiin yleensä aamupalaveri, jossa käytiin läpi edellisen päivän taseita ja katteita, muiden Plantagenien kuulumisia (sekä Suomen että ulkomaiden) ja työntekijöiden sen päivän tehtäviä. Tavaraa vastaanotettiin muutamina päivinä viikossa. Talven sesonki on hiljaiseloa, joten töissä oli alle kymmenkunta vakituiseen henkilökuntaan kuuluvaa työntekijää. Lisäkseni Plantagenilla oli samanaikaisesti muutamia muitakin harjoittelijoita varastossa ja kassoilla. Plantagenin kasvit tulevat pääosin Hollannista, mutta tulppaanit ovat kotimaisia. Koska Plantagen kuuluu kansainväliseen kauppaketjuun, myös esillepanot on ennalta määrätty, kuten sisääntulodekkien ulkonäkö, kasvipöytien ulkonäkö, hyllyjen ulkonäöt yms. Samoja tuotteita ei kuitenkaan löydy kaikkialta, joten joskus sovelletaan. Itse sain muutamia kertoja koittaa tulkita näitä papereita, joissa oli joko piirretty kuva tai valokuva sen hetken sesongin esillepanosta.

 

Keväinen dekki :)

Noiden kahdeksan viikon aikana tutustuin niin kuivien, vihreiden kuin varastonkin hommiin. Joinain päivinä asettelin jatkuvasti uusia kukkia pöytiin, toisina siivosin pöytiä mullasta ja roskista. Minulle annettiin paljon vastuuta oikeastaan kaiken suhteen, niin "jokapäiväisten" töiden kuin somistuksenkin. Opin tunnistamaan esikon, saint paulian, tulilatvan, erilaisia orkideoja, hortensioita ynnä muita kevään suosittuja kukkia. Myös monet viherkasvit jäivät mieleen.

Näytössä somistin paviljongin ja sainkin siitä K3 arviointikeskustelun jälkeen. Asiakkaat saattoivat kysyä ihan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, ja sain palautetta siitä, miten hyvä oli, etten koskaan jättänyt vastaamatta asiakkaiden kysymyksiin, tai ainakin etsin jonkun toisen vastaamaan. Osasin kuulemma hienosti "sulautua" työympäristööni.

Lähtöasetelmat olivat aika "blanco".

Näyttötyö valmiina edestä.

Platangenista jäi positiivinen kuva tulevia TOP-jaksoja varten.